Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basisschool Mol Rauw korte tijd geëvacueerd door rook- en geurhinder

Op maandagvoormiddag 6 mei werd de gemeentelijke basisschool De Zandloper in Rauw geëvacueerd door rook- en geurhinder. Het was deze keer geen oefening, wel een reële situatie.

"Alle leerlingen en teamleden werden meteen veilig geëvacueerd en de hulpdiensten waren snel ter plaatse", klinkt het bij de schooldirectie.

"De rookontwikkeling kwam uit de keuken van de refter waar een pot op het kookvuur oververhit geraakte. De brandweer kon de pot meteen lokaliseren en snel elimineren.

Vervolgens werd het schoolgebouw volledig verlucht. Ter preventie werden na het verluchten ook de nodige metingen gedaan. Leerlingen en teamleden die in de buurt van de rookontwikkeling kwamen, werden preventief getest op onder andere CO-vergiftiging."

 

'Goed geoefend'

"Dankzij de regelmatige evacuatieoefeningen doorheen het schooljaar, wisten leerlingen en teamleden ook deze keer zeer vlot en sereen te evacueren. De komende dagen wordt het voorval met de leerlingen ongetwijfeld nog verder besproken in de klassen en geëvalueerd binnen het team."

 

Deel dit artikel